In Schoonloo is het

Groepsfoto UNEA 2024Toneel en Theatervereniging UNEA Schoonloo Brengt Geslaagde Opvoering van "De Ingebeelde Zieke" van Molière

Toneel en Theatervereniging UNEA Schoonloo heeft afgelopen weekend weer een succes geboekt met een uitvoering van de Franse toneelschrijver Molière. Dit keer de klassieker "De Ingebeelde Zieke".
De voorstellingen, die plaatsvonden op 5, 6 en 7 juli juli op het openlucht en Amfitheater de Strubben in Schoonloo, trok weer een enthousiast publiek en kregen lovende kritieken.
Met uitzondering van de zaterdagavond in verband met het slechte weer en de voetbalwedstrijd van Nederland/Turkije was de tribune goed bezet.

Onder de bezielende regie van Jack Lok alsook de scriptbewerking brachten de spelers een humoristische en scherpzinnige vertolking van het tijdloze stuk.
"De Ingebeelde Zieke", geschreven door de beroemde Franse toneelschrijver Molière, vertelt het verhaal van de hypochonder Argan, die zich voortdurend zorgen maakt over zijn gezondheid en zichzelf omringt met kwakzalvers en pseudo-dokters.
Het stuk, dat zowel komisch als kritisch van aard is, houdt de medische praktijken en de menselijke dwaasheid een spiegel voor.
Ook de samenwerking met muziekvereniging Crescendo uit Grolloo een welkome en zeer geslaagde aanvulling!

De opkomst en de reacties van het publiek waren heel positief en complimenten als het complete plaatje, goede samenwerking en goed spel, mooie acteurs passend decor en kostuums werden in dank aangenomen.
Iedereen, ook de nieuwe spelers van UNEA Schoonloo zijn trots dat we deze klassieker naar Schoonloo hebben kunnen brengen en kijken uit naar onze volgende productie."

De vereniging wil graag iedereen bedanken als ook de sponsoren die deze productie mogelijk heeft gemaakt, van de cast en crew tot de vrijwilligers achter de schermen en het ondersteunende publiek.
De succesvolle opvoering van "De Ingebeelde Zieke" onderstreept wederom het belang van lokaal theater en de rijke culturele traditie van Schoonloo.

Toneel en Theatervereniging UNEA Schoonloo kijkt uit naar toekomstige opvoeringen en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan hun volgende evenementen.
Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze website en sociale media.